Ananasovo-vepřový špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 69 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Ananas
  • 200 g Slanina vepřová
  • 500 g Vepřová pečeně
  • 30 ml Olej stolní
  • 6 ml Tabasco
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 128.2 mg
  • Draslík 550.9 mg
  • Vláknina 19.5 mg
  • Vitamín A 19.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na kostičky o rozměrech 3 x 3 cm, osolíme, slaninu pokrájíme na plátky o síle 1 cm.

  • 2

    Ananas zbavíme slupky, nakrájíme na kolečka a tři z nich rozkrájíme na menší kousky.

  • 3

    Olej smícháme s tabascem, do vzniklé marinády vložíme pokrájené maso a 30 minut marinujeme.

  • 4

    Na špízovací jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a ananas.

  • 5

    Grilujeme 9 minut nad rozžhaveným uhlím.

Komentáře k receptu