Sladkokyselé telecí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 250 g Švestky
  • 1000 g Telecí kýta
  • 30 ml Med včelí
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 špetka Sůl
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 306 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 1161.7 mg
  • Vláknina 11448.8 mg
  • Vitamín A 11448.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme blanek, tužších a tučných částí. Pokrájíme ho na větší kusy. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Máslo rozehřejeme a maso na něm osmažíme po dobu cca 10 minut.

  • 3

    Přidáme pokrájenou cibuli a mrkev, přisypeme hrozinky a švestky. Vše podlijeme pivem. Osolíme a hodně opepříme.

  • 4

    Přiklopené necháme dusit 90 minut. V případě potřeby doléváme vodu.

  • 5

    Ke konci varu přilijeme med a dobře promícháme.

Komentáře k receptu