Burgundské fazole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 19 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 14.2 mg
- Draslík 126.2 mg
- Vláknina 328.7 mg
- Vitamín A 328.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě.
-
2
Druhý den vodu slijeme, napustíme do hrnce 750 ml nové vody, přidáme rozmarýn. Vše uvedeme k varu a vaříme 30 minut.
-
3
Slaninu pokrájíme na menší kousky. Šalotku oloupeme, pokrájíme, přidáme k fazolím, přisypeme bobkový list a vmícháme protlak.
-
4
Osolíme a opepříme. Zakryté pokličkou vaříme do zvláčnění fazolí.
-
5
Slaninu osmahneme na rozpáleném oleji, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem. Přisypeme vařené fazole, ze kterých jsme odstranili rozmarýn a bobkový list. Osolíme a opepříme, vaříme dalších 10 minut.
-
6
Poté ihned podáváme.