Vařená cizrna s chorizem
Suroviny
- 120 g Cibule
- 150 g Pórek
- 150 g Rajčata
- 6 g Petržel - nať
- 6 g Tymián čerstvý
- 20 g Koření arabské
- 200 g Klobása Chorizo
- 10 g Koriandr čerstvý
- 600 g Cizrna
- 2000 ml Vývar drůbeží
- 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 12 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Bobkový list
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1296 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 60 g
- Sodík 1904 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 283.1 mg
- Vláknina 5788.5 mg
- Vitamín A 5788.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu necháme přes noc máčet ve studené vodě. Poté vodu slijeme, dáme do hrnce novou, vše uvedeme k varu. Vaříme 30 minut. Opět slijeme a necháme okapat.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a společně s omytým pórkem pokrájíme na drobné kousky. Olej rozehřejeme a necháme na něm osmahnout cibuli s česnekem a pórkem.
-
3
Přidáme pokrájená rajčata, cizrnu, protlak, vývar, koření, bylinky.
-
4
Vše osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a zakryté vaříme 120 minut.
-
5
20 minut před koncem varu vmícháme chorizo pokrájené na kolečka a nasekaný koriandr.