Gruntovní gurmánská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Slanina vepřová
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Červená řepa
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno červené
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 154 g
  • Sodík 1185 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 1520.6 mg
  • Vláknina 16850 mg
  • Vitamín A 16850 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso a slaninu nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Ve velkém hrnci na oleji osmahneme slaninu, přidáme maso a cibuli a opečeme dozlatova. Přilijeme víno a vývar.

  • 2

    Česnek nakrájíme na kostičky, řepu a mrkev na plátky a vše přidáme do hrnce (řepu i s nálevem). Osolíme, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a povaříme asi 30 minut.

  • 3

    Z paprik odstraníme semena, nakrájíme je na nudličky, přidáme do polévky a necháme společně vařit ještě asi 10 minut. Přidáme posekanou petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu