Smetanová tymiánová omáčka
Suroviny
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 125 ml Mléko polotučné
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 873 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 66 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 160.5 mg
- Draslík 395.1 mg
- Vláknina 10805.4 mg
- Vitamín A 10805.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 299.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme a podusíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno a nasekaný česnek. Zaprášíme moukou, necháme zpěnit a přilijeme víno.
-
2
Poté přidáme smetanu a mléko a zvolna asi 10minut provaříme. Přimícháme nasekaný tymián. Dochutíme solí a kořením a na závěr citronovou šťávou.