Smetanová tymiánová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 873 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 160.5 mg
  • Draslík 395.1 mg
  • Vláknina 10805.4 mg
  • Vitamín A 10805.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 299.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme a podusíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno a nasekaný česnek. Zaprášíme moukou, necháme zpěnit a přilijeme víno.

  • 2

    Poté přidáme smetanu a mléko a zvolna asi 10minut provaříme. Přimícháme nasekaný tymián. Dochutíme solí a kořením a na závěr citronovou šťávou.

Komentáře k receptu