Polévka s játrovými knedlíčky (kuřecí)
Suroviny
- 200 g Játra kuřecí
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Pórek
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.5 kg Kuřecí křídla
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 132 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 223.4 mg
- Draslík 299.2 mg
- Vláknina 4920.7 mg
- Vitamín A 4920.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vaříme křídla 45 min., přidáme očištěnou zeleninu a vaříme dalších 20 min. Potom vše přecedíme.
-
2
Umeleme očištěná a omytá játra. Přidáme k nim zvlhčenou housku, nakrájenou cibuli, česnek, vejce, mouku, strouhanku a koření. Dobře promícháme.
-
3
Zavaříme do vody noky, vaříme je 5 min a pak vyjmeme.