Indická kořeněná polévka
Suroviny
- 100 g Cibule
- 50 g Jablka
- 175 g Jogurt bílý
- 20 g Mrkev kořen
- 300 g Rajčata
- 20 g Česnek
- 15 g Paprika zelená
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1.25 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1194 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 634.9 mg
- Vláknina 12674.2 mg
- Vitamín A 12674.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli necháme na oleji mírně zrůžovět.
-
2
Přidáme drobně nakrájený celer, mrkev, jablko, papriku, česnek a několikrát promícháme. Zasypeme moukou, přidáme kari, zázvor, skořici, kurkumu, zalijeme vývarem a dobře promícháme.
-
3
Vhodíme cizrnu, rajčata a bobkový list a pozvolna vaříme do změknutí zeleniny.
-
4
Závěrem odstraníme bobkový list, vlijeme jogurt smíchaný s citronovou šťávou, dobře promícháme.
-
5
Polévku zdobíme sekanou petrželovou natí.