Indická kořeněná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Jablka
  • 175 g Jogurt bílý
  • 20 g Mrkev kořen
  • 300 g Rajčata
  • 20 g Česnek
  • 15 g Paprika zelená
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1.25 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1194 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 634.9 mg
  • Vláknina 12674.2 mg
  • Vitamín A 12674.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli necháme na oleji mírně zrůžovět.

  • 2

    Přidáme drobně nakrájený celer, mrkev, jablko, papriku, česnek a několikrát promícháme. Zasypeme moukou, přidáme kari, zázvor, skořici, kurkumu, zalijeme vývarem a dobře promícháme.

  • 3

    Vhodíme cizrnu, rajčata a bobkový list a pozvolna vaříme do změknutí zeleniny.

  • 4

    Závěrem odstraníme bobkový list, vlijeme jogurt smíchaný s citronovou šťávou, dobře promícháme.

  • 5

    Polévku zdobíme sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu