Pikantní mexické kukuřičné enchiladas
Suroviny
- 100 g Kukuřičná krupice T 600
- 250 g Tvaroh měkký
- 200 g Šunka tradiční
- 100 g Mouka pšeničná
- 450 ml Voda pitná
- 5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
- 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Salsa mexicana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1856 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 44.5 mg
- Vláknina 3503 mg
- Vitamín A 3503 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku s kukuřičnou krupicí, přidáme vejce a sůl. Po částech přidáváme 450 ml vody a vymícháme řídké lívancové těsto. Hotové těsto musíme nechat 30 minut odpočinout.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej. Usmažíme do zlatova 8 tenkých placek, o průměru cca 20 cm. Hotové placky skládáme na talíři na sebe.
-
3
Připravíme si náplň. Šunku rozkrájíme na malé kostičky, očištěné a omyté jarní cibulky krájíme na tenká kolečka. Vše smícháme v misce s tvarohem a salsou.
-
4
Troubu předehřejeme na 200°C a naplníme placky. Na placku dáme 2 polévkové lžíce náplně. Placku přeložíme a lehce přitiskneme okraje k sobě.
-
5
Na plech položíme pečící papír a na něj dáme všechny naplněné enchiladas. Pečeme na středním roštu přibližně 15 minut.
-
6
Podáváme teplé, ozdobíme jemně pokrájenými bylinkami.