Jamajská tilapia
Suroviny
- 565 g Tilapie
- 30 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Angostura
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 502.9 mg
- Vláknina 1341.6 mg
- Vitamín A 1341.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru vložíme nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a promixujeme. Přidáme mleté chilli, špetku soli a přilijeme agnosturu. Připravenou směsí potřeme stažené a vykostěné rybí filety z jedné strany. V talíři rozšleháme vejce, vedle nasypeme mouku a steaky obalíme potřenou stranou nahoru, nejdříve ve vajíčku, poté v mouce.
-
2
V pánvi rozpálíme olej na vysokou teplotu a filety smažíme cca 3 minuty z každé strany dozlatova. Začneme potřenou stranou dolů. Na papírové utěrce necháme okapat.
-
3
Můžeme podávat s hranolkami nebo rýží a salátem z rajčat, červené cibulky a avokáda.