Kapr dušený na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 451.9 mg
- Vláknina 1513.3 mg
- Vitamín A 1513.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na proužky, kapra naporcujeme. Ustrouháme kůru z půlky citronu.
-
2
Kapra osolíme, zakapeme pivem a v misce pod fólií necháme zhruba hodinu odpočinout.
-
3
V hlubším rendlíku na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, na ni vložíme porce kapra, přilijeme zbylé pivo, zasypeme citronovou kůrou, okořeníme kmínem, paprikou a kapra pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
4
Jako přílohu volíme restované brambory.