Olivovo-rajčatový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 8 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 466.5 mg
- Vláknina 12135.4 mg
- Vitamín A 12135.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nařízneme a přelijeme horkou vodou. Oloupeme, zbavíme zbytků po stopkách a nakrájíme na kostky. Dužinu jemně umixujeme a do pyré prolisujeme česnek. Přidáme olej, strouhanku a výrazně ochutíme solí a pepřem. Vymačkáme šťávu z citrónů a společně s tymiánem vmícháme. Olivy vypeckujeme a drobně nasekáme. Společně s petrželí vmícháme do dipu.