Myslivecký bujon s pečeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Srnčí maso pečené
  • 200 g Celer bulvový
  • 600 g Jelení maso
  • 500 g Kosti srnčí
  • 200 g Petržel kořen
  • 40 g Petržel - nať
  • 30 g Zázvor celý
  • 40 g Celer - nať
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Kroupy ječné
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 9 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 5 ks Jalovec
  • 2 ks Jalovec
  • 0.5 l Víno červené
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 1451.3 mg
  • Vláknina 44033.3 mg
  • Vitamín A 44033.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Upečené maso ze zvěřiny pokrájíme na kousky velikosti sousta.

  • 2

    Kroupy dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme 3 dl zvěřinového bujonu a pomalu je vaříme doměkka přibližně 20 minut.

  • 3

    Mezitím si v druhém hrnci přivedeme k varu 0,7 litru zvěřinového bujonu.

  • 4

    V hmoždíři roztlučeme jalovec s novým kořením, bobkovým listem a pepř 4 barev. Roztlučené koření pomalu vaříme v bujonu 15 minut, pak bujon přecedíme a dáme ho znovu vařit. Když přijde k varu, teplotu snížíme a vložíme do něj pokrájené pečené maso, uvařené kroupy a spolu vaříme 10 minut Podle potřeby dochutíme solí.

  • 5

    Bujon s masem posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou a podáváme.

  • 6

    Zvěřinový bujon [28678]:

  • 7

    Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

  • 8

    Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

  • 9

    V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

  • 10

    Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

  • 11

    Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Komentáře k receptu