Olihně v olivovém oleji s pálivou paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 5 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 262.1 mg
- Draslík 336.8 mg
- Vláknina 2468 mg
- Vitamín A 2468 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka, chapadla překrojíme na poloviny.
-
2
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, nasekaný česnek za stálého míchání 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a za častého promíchání je smažíme 3 minuty.
-
3
Potom podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou.
-
4
Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu. Můžeme doplnit olivami nebo uzeným chorizem.