Asijské rybí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 4 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 939.3 mg
- Vláknina 3149.5 mg
- Vitamín A 3149.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety z platýze upravíme na plátky o váze 175 g, každý zakapeme 1 lžičkou citronové šťávy, 1 lžičkou sójové omáčky, trochou sezamového oleje a posypeme 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru a špetkou pepře.
-
2
Plátky podélně stočíme a položíme na plochou zapékací mísu.
-
3
Do velké pánve postavíme pařáček, na dno nalijeme vodu tak, aby dno pařáku zůstalo nad hladinou a vodu uvedeme do varu.
-
4
Omyté listy zelí krátce ponoříme do vroucí vody a ihned je zchladíme studenou vodou.
-
5
Každý rybí závitek zabalíme do několika listů zelí a sepneme párátky. Mísu se závitky postavíme na pařák, pánev přiklopíme pokličkou a v páře závitky vaříme 8-10 minut.
-
6
Podáváme s rýží nebo se směsí osmažené zeleniny.