Ďas s houbami a zeleninou na víně
Suroviny
- 30 g Bambusové výhonky
- 450 g Mořský ďas
- 60 ml Olej rostlinný
- 10 ml Víno rýžové čínské
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Rýže dušená
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Shiitake houby
- 1 polévková lžíce Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Arašídy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 17 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 1077.2 mg
- Vláknina 12749.9 mg
- Vitamín A 12749.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé nakrájíme na kostky, posypeme je solí a necháme odležet dvacet minut. Houby namočíme na dvacet minut do studené vody, slijeme, osušíme a pokrájíme.
-
2
Na pánvi wok na 40 ml oleje smažíme tři minuty filé, pak plátky odložíme a pánev vytřeme. Poté na ni nalijeme zbytek oleje, vložíme tři kolečka zázvoru a až začnou vonět, přidáme i nudličky jarní cibulky, čtverečky paprik, bambusové výhonky na kostičky, houby a víno na dvě minuty. Nakonec přidáme maso, přisypeme arašídy a okamžitě podáváme s rýží.