Ďas s houbami a zeleninou na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Bambusové výhonky
  • 450 g Mořský ďas
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 10 ml Víno rýžové čínské
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rýže dušená
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Shiitake houby
  • 1 polévková lžíce Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Arašídy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 1077.2 mg
  • Vláknina 12749.9 mg
  • Vitamín A 12749.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé nakrájíme na kostky, posypeme je solí a necháme odležet dvacet minut. Houby namočíme na dvacet minut do studené vody, slijeme, osušíme a pokrájíme.

  • 2

    Na pánvi wok na 40 ml oleje smažíme tři minuty filé, pak plátky odložíme a pánev vytřeme. Poté na ni nalijeme zbytek oleje, vložíme tři kolečka zázvoru a až začnou vonět, přidáme i nudličky jarní cibulky, čtverečky paprik, bambusové výhonky na kostičky, houby a víno na dvě minuty. Nakonec přidáme maso, přisypeme arašídy a okamžitě podáváme s rýží.

Komentáře k receptu