Vývar z telecích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 111 g
- Sodík 947 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 230.4 mg
- Vláknina 7815 mg
- Vitamín A 7815 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kosti přendáme na plech a pečeme 60 minut při 200°C. Po upečení přendáme do hrnce.
-
2
Mrkev a cibuli pokrájíme na velké kusy, dáme na plech, přidáme rozpůlenou, neoloupanou paličku česneku.
-
3
Pečeme 20 minut při 200°C, poté přidáme ke kostem.
-
4
Bylinky, celer, pórek omyjeme a svážeme nití. Přidáme do hrnce ke kostem. Přisypeme sůl, pepř, přidáme hřebíček a rajčatový protlak.
-
5
Vše zalijeme studenou vodou a přiklopené necháme 4 hodiny vařit. Během varu odstraňujeme vzniklou pěnu.
-
6
Hotový vývar je skvělým základem mnohých omáček, v chladničce vydrží 5 dní. Pokud vývar chceme mít po ruce pro pozdější přípravu omáček, můžeme jej nechat zamrazit.