Kuřecí maso se zeleninou a rýží
Suroviny
- 120 g Hrášek
- 600 g Kuřecí prsa
- 400 g Rýže dušená
- 120 g Baby kukuřice
- 40 ml Omáčka sójová
- 70 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 0.5 ks Okurka salátová
- 4 stroužek Česnek
- 3 plátek Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 22 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 963.8 mg
- Vláknina 10082 mg
- Vitamín A 10082 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme nakrájenou cibulku, tři plátky zázvoru, dva prolisované stroužky česneku a 40 ml oleje. Kostičky kuřecího masa vložíme do směsi a necháme ho tři hodiny marinovat.
-
2
Na 20 ml oleje ve wok pánvi smažíme nakrájenou cibuli dvě minuty. Přidáme ostatní zeleninu na kousky kromě okurky. Po třech minutách přidáme i oloupanou okurku bez semínek, sójovou omáčku, cukr a bazalku.
-
3
Maso osmažíme na wok pánvi na oleji a podáváme ho se zeleninou a rýží.