Telecí bujon se šneky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sterilovaní šneci v hovězím bujonu
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Celer bulvový
  • 150 g Kedlubna
  • 600 g Telecí maso přední
  • 500 g Telecí kosti
  • 1.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 2 ks Petržel kořen
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Česnek
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 2 špetka Hřebíček mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 197 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 255 mg
  • Draslík 1396.6 mg
  • Vláknina 17412.9 mg
  • Vitamín A 17412.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šneky z konzervy scedíme a necháme odkapat. Čerstvé žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Očistíme česnek se zázvorem a vše drobně pokrájíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme postupně česnek, zázvor a restujeme po 2 min. Pak přimícháme šneky, žampiony, ochutíme je špetkou muškátového oříšku, skořicí, hřebíčkem, chilli a solí. Promícháme a pomalu restujeme 5 min. Pak vše zalijeme 1 litrem telecího bujonu a povaříme 5-6 minut.

  • 4

    Nakonec do polévky přimícháme Sherry brandy a každou porci podáváme

  • 5

    posypanou petrželovou natí.

  • 6

    Telecí masový bujon [27974]:

  • 7

    Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

  • 8

    Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

  • 9

    Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

  • 10

    Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

  • 11

    Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Komentáře k receptu