Hovězí dušené na víně
Suroviny
- 120 g Cibule
- 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 g Petržel - nať
- 40 g Šunka parmská
- 750 g Hovězí plec
- 6 g Tymián čerstvý
- 12 ml Olej stolní
- 30 ml Protlak rajčatový
- 700 ml Víno Cahors
- 2 ks Bobkový list
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1012 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 51 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 292.3 mg
- Draslík 1336.6 mg
- Vláknina 2071 mg
- Vitamín A 2071 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na kostky a necháme osmahnout na rozpáleném oleji.
-
2
Mezitím oloupeme cibuli, pokrájíme jí na drobné kousky a necháme taktéž osmažit na rozpáleném oleji.
-
3
Maso lehce zaprášíme moukou, necháme mírně ztmavnout, poté podlijeme vínem.
-
4
Přisypeme pokrájené bylinky, rajčatový protlak a česnek. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.
-
5
Poté na povrch rozložíme plátky šunky, přiklopíme poklicí a necháme 210 minut dusit.
-
6
Po uvaření ihned servírujeme, vhodnou přílohou jsou vařené brambory.