Hovězí dušené na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 245 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Petržel - nať
  • 40 g Šunka parmská
  • 750 g Hovězí plec
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 12 ml Olej stolní
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 700 ml Víno Cahors
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1012 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 292.3 mg
  • Draslík 1336.6 mg
  • Vláknina 2071 mg
  • Vitamín A 2071 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na kostky a necháme osmahnout na rozpáleném oleji.

  • 2

    Mezitím oloupeme cibuli, pokrájíme jí na drobné kousky a necháme taktéž osmažit na rozpáleném oleji.

  • 3

    Maso lehce zaprášíme moukou, necháme mírně ztmavnout, poté podlijeme vínem.

  • 4

    Přisypeme pokrájené bylinky, rajčatový protlak a česnek. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.

  • 5

    Poté na povrch rozložíme plátky šunky, přiklopíme poklicí a necháme 210 minut dusit.

  • 6

    Po uvaření ihned servírujeme, vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu