Listový salát s bylinkovým dresinkem
Suroviny
- 50 ml Ocet vinný
- 100 ml Olej bodlákový
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 25 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 102.2 mg
- Vláknina 2151 mg
- Vitamín A 2151 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny bylinky nasekáme najemno. V míse smícháme ocet, olej a bylinky. Ochutíme solí, pepřem a kajenským pepřem.
-
2
Salát očistíme, omyjeme, necháme okapat. Poté natrháme na kousky, pokapeme dresinkem a podáváme.