Uherská roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1249 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 78.5 mg
- Draslík 630.1 mg
- Vláknina 2688 mg
- Vitamín A 2688 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Upravený hovězí roštěnec nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme a poprášíme prosátou moukou.
-
2
Roštěnky v horkém tuku po obou stranách zprudka opečeme.
-
3
Do výpeku přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, očištěné, opláchnuté a na nudle nakrájené papriky, rozsekané feferonky a omytá, na kousky nakrájená rajčata.
-
4
Směs krátce podusíme, přilijeme horkou vodu, ještě podusíme a zjemníme máslem.
-
5
Roštěnky při podávání přeléváme upravenou zeleninou se šťávou.