Holoubata kořeněná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 5 g Bazalka
  • 30 g Strouhanka
  • 3 g Nové koření celé
  • 80 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Holoubata
  • 200 g Chléb konzumní
  • 150 ml Omáčka cikánská
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Estragon
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1150 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 249 mg
  • Draslík 651.8 mg
  • Vláknina 1648.8 mg
  • Vitamín A 1648.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata vykostíme jako kuře, maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme špetkou chilli koření, špetkou tymiánu, estragonu, mletým zázvorem a lžičkou bazalky. Nakonec lehce posypeme strouhankou.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme větší množství másla, přidáme bobkový list, kuličky nového koření, přidáme okořeněné maso, pozvolna smažíme do změknutí. Maso vyndáme, do pánve s máslem nasypeme kroužky cibule a orestujeme.

  • 3

    Maso rozdělíme na porce, upravíme na talíře, ozdobíme kroužky smažené cibule a podáváme s chlebem. Pikantní omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu