Holoubata kořeněná
Suroviny
- 10 g Sůl
- 5 g Bazalka
- 30 g Strouhanka
- 3 g Nové koření celé
- 80 g Cibule
- 80 g Máslo čerstvé
- 1000 g Holoubata
- 200 g Chléb konzumní
- 150 ml Omáčka cikánská
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Estragon
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 špetka Zázvor mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1150 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 249 mg
- Draslík 651.8 mg
- Vláknina 1648.8 mg
- Vitamín A 1648.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata vykostíme jako kuře, maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme špetkou chilli koření, špetkou tymiánu, estragonu, mletým zázvorem a lžičkou bazalky. Nakonec lehce posypeme strouhankou.
-
2
V pánvi rozehřejeme větší množství másla, přidáme bobkový list, kuličky nového koření, přidáme okořeněné maso, pozvolna smažíme do změknutí. Maso vyndáme, do pánve s máslem nasypeme kroužky cibule a orestujeme.
-
3
Maso rozdělíme na porce, upravíme na talíře, ozdobíme kroužky smažené cibule a podáváme s chlebem. Pikantní omáčku podáváme zvlášť.