Thajský okurkový salát s uzeným lososem
Suroviny
- 400 g Losos uzený
- 60 ml Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Okurka salátová
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 5 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 44.7 mg
- Draslík 554.1 mg
- Vláknina 2518 mg
- Vitamín A 2518 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté okurky nakrájíme škrabkou na tenké plátky a vložíme do mísy.
-
2
Všechny přísady na zálivku ušleháme v misce. Okurky osolíme, opepříme, zalijeme zálivkou a necháme asi 10 minut marinovat.
-
3
Uzeného lososa nakrájíme na dlouhé, tenké pruhy.
-
4
Před podáváním upravíme okurky na talíře a obložíme lososem. Pokapeme zbylou zálivkou, opepříme a ozdobíme dílky omyté limetky.