Hrachová polévka po bavorsku
Suroviny
- 200 g Brambory
- 150 g Hrách loupaný
- 150 g Mrkev kořen
- 150 g Párky jemné
- 300 g Vepřové koleno uzené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Hřebíček
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Tymián čerstvý
- 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 7 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 119 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 43.1 mg
- Draslík 363.6 mg
- Vláknina 13445.2 mg
- Vitamín A 13445.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách namočíme do studené vody přes noc.
-
2
Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, přidáme hrách i s vodou, pivo, koleno, brambory nakrájené na kostky a koření.
-
3
Vaříme do změknutí hrachu, pak koleno vyjmeme a dovaříme zvlášť. Uvařené maso obereme do polévky, přidáme párky a provaříme.