Kuřecí řezanka kořeněná
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 60 g Cibule
- 50 g Karotka
- 10 g Petržel - nať
- 3 g Tymián sušený
- 3 g Bobkový list
- 40 g Máslo čerstvé
- 10 g Sůl
- 60 g Šunka dušená
- 400 g Brambory vařené
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 ml Olej olivový
- 80 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Víno bílé
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Koňak Armaňak
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1464 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 123.5 mg
- Draslík 1039.9 mg
- Vláknina 6711.5 mg
- Vitamín A 6711.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, šunku na kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přisypeme karotku, cibuli, šunku, petrželku, česnek, tymián, mletý bobkový list a špetku chilli koření, krátce orestujeme, podlijeme koňakem, vínem a dusíme, dokud se tekutina z poloviny nevyvaří. Na jiné pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Zaprášíme troškou mouky a orestujeme. Zeleninu s kořením z první pánve přilijeme k masu, promícháme, přidáme trochu vývaru a 15 až 20 minut podusíme. Před odstavením zjemníme smetanou, necháme projít varem a můžeme podávat.
-
3
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.