Studené těstoviny s rajčátky a mozzarellou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 25 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 23.7 mg
- Draslík 389 mg
- Vláknina 8289.8 mg
- Vitamín A 8289.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Zcedíme, ochutíme 20ml olivového oleje a necháme vychladnout.
-
2
Mezitím vyjmeme mozzarellu z nálevu, necháme okapat, nakrájíme na kostičky. Připravíme si šťávu ze 3 citronů a z jednoho z nich nastrouháme kůru. Rajčátka omyjeme a rozdělíme na 4 porce.
-
3
V míse smícháme mozzarellu, rajčátka, lístky čerstvého oregána a citronovou kůru. Ochutíme zálivkou z oleje, citronové šťávy, špetky soli a pepře.
-
4
Přidáme vychladlé těstoviny, promícháme, necháme několik minut stát a poté podáváme.