Studené těstoviny s rajčátky a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 120 g Mozzarella
  • 240 g Rajčata Cherry
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Citrony
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 23.7 mg
  • Draslík 389 mg
  • Vláknina 8289.8 mg
  • Vitamín A 8289.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Zcedíme, ochutíme 20ml olivového oleje a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím vyjmeme mozzarellu z nálevu, necháme okapat, nakrájíme na kostičky. Připravíme si šťávu ze 3 citronů a z jednoho z nich nastrouháme kůru. Rajčátka omyjeme a rozdělíme na 4 porce.

  • 3

    V míse smícháme mozzarellu, rajčátka, lístky čerstvého oregána a citronovou kůru. Ochutíme zálivkou z oleje, citronové šťávy, špetky soli a pepře.

  • 4

    Přidáme vychladlé těstoviny, promícháme, necháme několik minut stát a poté podáváme.

Komentáře k receptu