Citronový sorbet s broskvemi a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 424.5 mg
- Vláknina 8430 mg
- Vitamín A 8430 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
400ml vody smícháme se 160g cukru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme.
-
2
Přidáme 10 lístků bazalky a sirup necháme vychladnout. Poté bazalku vyjmeme, přidáme citrónovou kůru a šťávu, promícháme, nalijeme do zmrzlinového strojku a vyrobíme sorbet.
-
3
Broskve omyjeme, nakrájíme na dílky, posypeme cukrem a rozdělíme do pohárů.
-
4
Hotový sorbet rozdělíme po kuličkách na broskve, dozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme.