Citronový sorbet s broskvemi a bazalkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Broskve
  • 180 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 424.5 mg
  • Vláknina 8430 mg
  • Vitamín A 8430 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    400ml vody smícháme se 160g cukru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme.

  • 2

    Přidáme 10 lístků bazalky a sirup necháme vychladnout. Poté bazalku vyjmeme, přidáme citrónovou kůru a šťávu, promícháme, nalijeme do zmrzlinového strojku a vyrobíme sorbet.

  • 3

    Broskve omyjeme, nakrájíme na dílky, posypeme cukrem a rozdělíme do pohárů.

  • 4

    Hotový sorbet rozdělíme po kuličkách na broskve, dozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu