Mořská rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hřebenatka
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Citronová tráva
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Limetková kůra
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1.25 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1141 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 73.1 mg
  • Draslík 997.3 mg
  • Vláknina 1313.3 mg
  • Vitamín A 1313.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do woku nalijeme vývar, přidáme citronelu, kůru, zázvor a chilli koření. Vaříme 15 minut na mírném ohni. Vývar přecedíme a přivedeme k varu. Přidáme na délku nakrájené cibulky, hřebenatky a na půl rozkrojené krevety a 2 minuty vaříme.

  • 2

    Na závěr zasypeme koriandrem.

Komentáře k receptu