Fazolová kovbojská polévka
Suroviny
- 500 g Fazole bílé sterilované
- 60 g Slanina vepřová
- 250 g Celer bulvový
- 100 g Luncheon Meat
- 350 g Hovězí oháňka
- 350 g Hovězí žebra
- 350 g Kosti hovězí morkové
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Zelí hlávkové bílé
- 1.5 kávová lžička Majoránka čerstvá
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 2 ks Cibule
- 14 ks Pepř 4 barev
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2117 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 308 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 96.3 mg
- Draslík 1301.4 mg
- Vláknina 117746 mg
- Vitamín A 117746 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čerstvou majoránku a petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
Vepřovou slaninu pokrájíme na malé kostičky a v hrnci je vysmažíme dozlatova. Škvarky ze slaniny vyjmeme a odložíme na misku. Na zbylém tuku podusíme pokrájenou cibuli dozlatova. Pak k cibuli přidáme Luncheon Meat (lančmít), který jsme pokrájeli na kostky. Bílé fazole z konzervy scedíme, přidáme je k cibuli, přidáme Luncheon Meat, promícháme a vše zalijeme 1 litrem čistého vývaru z kostí. Polévku povaříme přibližně 8 minut. Během vaření přimícháme majoránku, dochutíme solí, pepřem a špetkou mletého nového koření. Do uvařené polévky vrátíme škvarky ze slaniny.
-
3
Polévku podáváme v miskách, každou porci posypeme petrželkou.
-
4
Hovězí vývar z kostí [27725]:
-
5
Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
-
6
Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).
-
7
Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.