Hovězí maso s kantonskou ústřicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí svíčková
  • 115 g Hrachové lusky
  • 115 g Kukmáky
  • 115 g Kukuřice
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 395.3 mg
  • Vláknina 1898.5 mg
  • Vitamín A 1898.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Důkladně promícháme s cukrem, sójovou omáčkou, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a necháme cca 30min marinovat.

  • 2

    Hrachové lusky okrájíme, klasy kukuřice rozkrojíme napůl. Kukmáky osušíme, větší rozkrojíme napůl, menší necháme vcelku, cibulku nasekáme na malé kousky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a orestujeme maso. Poté je vyjmeme a osušíme. Slijeme přebytečný ojej, ponecháme pouze cca 2lžíce, přidáme cibulku, nakrájený zázvor, houby a zeleninu. Ochutíme solí a za stálého míchání restujeme cca 2min. Přidáme maso, ústřicovou omáčku, důkladně promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu