Hovězí maso s kantonskou ústřicovou omáčkou
Suroviny
- 350 g Hovězí svíčková
- 115 g Hrachové lusky
- 115 g Kukmáky
- 115 g Kukuřice
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Zázvor celý
- 1 špetka Sůl
- 1 šálek Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 65 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 395.3 mg
- Vláknina 1898.5 mg
- Vitamín A 1898.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Důkladně promícháme s cukrem, sójovou omáčkou, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a necháme cca 30min marinovat.
-
2
Hrachové lusky okrájíme, klasy kukuřice rozkrojíme napůl. Kukmáky osušíme, větší rozkrojíme napůl, menší necháme vcelku, cibulku nasekáme na malé kousky.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a orestujeme maso. Poté je vyjmeme a osušíme. Slijeme přebytečný ojej, ponecháme pouze cca 2lžíce, přidáme cibulku, nakrájený zázvor, houby a zeleninu. Ochutíme solí a za stálého míchání restujeme cca 2min. Přidáme maso, ústřicovou omáčku, důkladně promícháme a můžeme podávat.