Luzernský moučník
Suroviny
- 25 g Kandovaná citronová kůra
- 25 g Kandovaná pomerančová kůra
- 250 g Melasa
- 150 g Cukr krupice
- 20 g Droždí sušené
- 30 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná celozrnná
- 200 ml Zakysaná smetana
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 špetka Anýz mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Hřebíček
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 8 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 414.8 mg
- Vláknina 10422.8 mg
- Vitamín A 10422.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko necháme ohřát, mezitím si pokrájíme kandované ovoce.
-
2
Smetanu vyšleháme, smícháme s melasou a kořením, solí a cukrem.
-
3
Přidáme mouku, droždí a teplé mléko a vypracujeme hladké těsto.
-
4
Přimícháme kandované ovoce.
-
5
Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme při 180 °C cca 55 minut.
-
6
Upečený koláč posypeme lehounce melasou.