Luzernský moučník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 25 g Kandovaná citronová kůra
  • 25 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 250 g Melasa
  • 150 g Cukr krupice
  • 20 g Droždí sušené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 414.8 mg
  • Vláknina 10422.8 mg
  • Vitamín A 10422.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko necháme ohřát, mezitím si pokrájíme kandované ovoce.

  • 2

    Smetanu vyšleháme, smícháme s melasou a kořením, solí a cukrem.

  • 3

    Přidáme mouku, droždí a teplé mléko a vypracujeme hladké těsto.

  • 4

    Přimícháme kandované ovoce.

  • 5

    Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme při 180 °C cca 55 minut.

  • 6

    Upečený koláč posypeme lehounce melasou.

Komentáře k receptu