Thajská kari polévka
Suroviny
- 100 g Nudle vaječné
- 60 g Hrášek mražený
- 180 ml Mléko kokosové
- 45 ml Máslo arašídové
- 15 ml Olej kukuřičný
- 30 ml Omáčka sójová
- 850 ml Vývar drůbeží
- 3 kávová lžička Kari pasta červená
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Zázvor celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 49 g
- Sodík 965 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 187 mg
- Draslík 734.2 mg
- Vláknina 5546.3 mg
- Vitamín A 5546.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Předehřejeme wok, přidáme olej a kuřecí maso, které opečeme do změknutí, přidáme nasekanou cibuli, zázvor a česnek a ještě krátce orestujeme. Poté přidáme vývar, kokosové mléko, arašídové máslo, sójovou omáčku a kari pastu, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut, přidáme papriku a hrášek a ještě krátce povaříme. Na závěr přidáme nudle.