Smažené hovězí maso s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí svíčková
  • 350 g Brokolice
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.23 kávová lžička Olej sezamový
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 39.3 mg
  • Draslík 856.8 mg
  • Vláknina 7946 mg
  • Vitamín A 7946 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odstraníme tuk a nakrájíme na tenké nudličky. Důkladně obalíme v kukuřičném škrobu. Na pánvi rozpálíme sezamový olej, přidáme maso a za stálého míchání cca 3 minuty orestujeme. Vyjmeme a odložíme stranou.

  • 2

    Do pánve vsypeme nadrobno nakrájenou brokolici a cibulku, přidáme rozmačkaný česnek, na plátky nakrájenou mrkev a zázvor, zalijeme vývarem a zakryté pokličkou krátce povaříme. Poté sejmeme poklici a za stálého míchání vaříme, dokud se vývar neodpaří.

  • 3

    Sójovou omáčku smícháme se sherry a cukrem, přidáme k masu a vaříme další 2-3 minuty.

  • 4

    Hotový pokrm servírujeme na předehřátých talířích s nudlemi nebo rýží. Můžeme dozdobit natí jarní cibulky.

Komentáře k receptu