Smažené hovězí maso s brokolicí
Suroviny
- 350 g Hovězí svíčková
- 350 g Brokolice
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.23 kávová lžička Olej sezamový
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 hrnek Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 88 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 39.3 mg
- Draslík 856.8 mg
- Vláknina 7946 mg
- Vitamín A 7946 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odstraníme tuk a nakrájíme na tenké nudličky. Důkladně obalíme v kukuřičném škrobu. Na pánvi rozpálíme sezamový olej, přidáme maso a za stálého míchání cca 3 minuty orestujeme. Vyjmeme a odložíme stranou.
-
2
Do pánve vsypeme nadrobno nakrájenou brokolici a cibulku, přidáme rozmačkaný česnek, na plátky nakrájenou mrkev a zázvor, zalijeme vývarem a zakryté pokličkou krátce povaříme. Poté sejmeme poklici a za stálého míchání vaříme, dokud se vývar neodpaří.
-
3
Sójovou omáčku smícháme se sherry a cukrem, přidáme k masu a vaříme další 2-3 minuty.
-
4
Hotový pokrm servírujeme na předehřátých talířích s nudlemi nebo rýží. Můžeme dozdobit natí jarní cibulky.