Jehněčí kotlík s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1001 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 153 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 183 mg
- Draslík 3032.5 mg
- Vláknina 43848.2 mg
- Vitamín A 43848.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole dáme vařit s jednou cibulí propíchanou hřebíčky, s 60 g mrkve, oloupaným česnekem, solí a pepřem.
-
2
Maso osmahneme na rozpáleném oleji s máslem. Po zezlátnutí přidáme zbylou, pokrájenou mrkev, zbytek cibule a bylinky. Osolíme a opepříme.
-
3
Podlijeme trochou vody z fazolí a necháme přiklopené dusit 30 minut.
-
4
Maso pokrájíme na menší kousky a vrátíme do hrnce, přisypeme fazole a zeleninu a necháme dodusit dalších 45 minut.