Jehněčí kotlík s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 500 g Fazole bílé
  • 3 g Hřebíček
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 200 g Mrkev kořen
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí plec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1001 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 183 mg
  • Draslík 3032.5 mg
  • Vláknina 43848.2 mg
  • Vitamín A 43848.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole dáme vařit s jednou cibulí propíchanou hřebíčky, s 60 g mrkve, oloupaným česnekem, solí a pepřem.

  • 2

    Maso osmahneme na rozpáleném oleji s máslem. Po zezlátnutí přidáme zbylou, pokrájenou mrkev, zbytek cibule a bylinky. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Podlijeme trochou vody z fazolí a necháme přiklopené dusit 30 minut.

  • 4

    Maso pokrájíme na menší kousky a vrátíme do hrnce, přisypeme fazole a zeleninu a necháme dodusit dalších 45 minut.

Komentáře k receptu