Jehněčí ledvinky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 400 g Ledvinky jehněčí
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 383.3 mg
  • Draslík 516.1 mg
  • Vláknina 1659.8 mg
  • Vitamín A 1659.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, rozčtvrtíme a podusíme s citrónovou šťávou, vodou, 20 g másla. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Ledvinky omyjeme, odblaníme a osmahneme na rozpáleném másle, posypeme sekanou petrželí a utřeným česnekem.

  • 3

    Obsah pánve podlijeme koňakem a zapálíme.

  • 4

    Maso přendáme na servírovací talíř, do pánve nasypeme žampiony, zalijeme je smetanou a osolíme a opepříme dle chuti, necháme prohřát a ihned servírujeme s masem.

Komentáře k receptu