Kuře na jablkách a celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 50 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 231 mg
- Draslík 845.9 mg
- Vláknina 6592 mg
- Vitamín A 6592 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
-
2
V pekáči na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Vložíme porce kuřete a opečeme je po obou stranách. Přidáme nové koření, hřebíček, oloupaná, na plátky nakrájená jablka a očištěný, nahrubo nastrouhaný celer. Podlijeme vodou a pečeme v troubě dozlatova.
-
3
Vhodnou přílohou je rýže.