Dušené hovězí s pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1099 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 75 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 1185 mg
- Vláknina 2764.8 mg
- Vitamín A 2764.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 113.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. Pokrájené maso osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme pokrájenou šalotku, pepř a zalijeme vínem. Zakryté dusíme 40 minut.
-
2
Hrozinky opláchneme teplou vodou, osušíme a přimícháme do omáčky, poté dusíme dalších 35 minut. Asi 10 minut před koncem vaření oloupeme pomeranče a rozdělíme je na měsíčky. Šťávu zachytíme do misky, přidáme k ní smetanu a škrob (Solamyl) a dobře promícháme.
-
3
Vmícháme do hrnce s masem, přisypeme pomeranče.
-
4
Necháme povařit, nikoliv však vařit.
-
5
Ihned servírujeme.