Vepřové kotlety s ardenskými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 90 g Cibule perlová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 260 g Vepřové kotlety
  • 4 g Jalovec
  • 100 g Šunka s vyšším obsahem tuku
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 65.9 mg
  • Draslík 854.1 mg
  • Vláknina 7539.8 mg
  • Vitamín A 7539.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a cibuli zbavíme slupek, přidáme pokrájenou šunku a vše necháme restovat na rozpáleném másle do úplného propečení.

  • 2

    Kotlety osolíme, opepříme a necháme smažit 7 minut z každé strany, poté přendáme k restované zelenině.

  • 3

    Ke šťávě z kotlet přilijeme víno, přidáme jalovec, vše necháme povařit.

  • 4

    Kotlety servírujeme s oblohou ze zeleniny přelité omáčkou.

Komentáře k receptu