Guláš z drůbežích žaludků
Suroviny
- 500 g Cibule
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1000 g Žaludky drůbeží
- 500 g Brambory vařené
- 25 ml Omáčka sójová
- 50 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Vegeta
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 17 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 481.7 mg
- Vláknina 8396 mg
- Vitamín A 8396 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žaludky odblaníme a trochu pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a orestujeme dozlatova. Přidáme maso, osmahneme, posypeme solí, pepřem, kmínem, zasypeme paprikou, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Promícháme, podlijeme vodou a dusíme přibližně hodinu a půl. Dochutíme sojovou omáčkou, trochou vegety, lžící hořčice, chvilku povaříme a můžeme podávat.
-
2
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.