Guláš z drůbežích žaludků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Žaludky drůbeží
  • 500 g Brambory vařené
  • 25 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 481.7 mg
  • Vláknina 8396 mg
  • Vitamín A 8396 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žaludky odblaníme a trochu pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a orestujeme dozlatova. Přidáme maso, osmahneme, posypeme solí, pepřem, kmínem, zasypeme paprikou, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Promícháme, podlijeme vodou a dusíme přibližně hodinu a půl. Dochutíme sojovou omáčkou, trochou vegety, lžící hořčice, chvilku povaříme a můžeme podávat.

  • 2

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu