Nadívaný králík po auverňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 10 g Celer - nať
  • 150 g Ovarové ramínko vařené
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 1500 g Králičí maso
  • 200 g Prejt
  • 100 g Šunka od kosti
  • 50 g Šalotka
  • 5 g Bobkový list
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 240 g Rajčata
  • 100 ml Koňak Armaňak
  • 750 ml Víno červené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 192.4 mg
  • Draslík 1201.7 mg
  • Vláknina 2477.7 mg
  • Vitamín A 2477.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka omyjeme, vyjmeme játra, z kterých odstraníme žluč.

  • 2

    Játra pokrájíme na drobné kousky a smícháme s prejtem, dobře promícháme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Bobkový list na jemno nakrájíme, přimícháme k pokrájenému ovaru, přisypeme pokrájenou šunku, šalotku i cibuli. Vše necháme opět orestovat.

  • 4

    Dochutíme tymiánem a pepřem. Přilijeme koňak, přidáme vejce a dobře promícháme.

  • 5

    Takto připravenou nádivkou naplníme králíka a maso sešijeme.

  • 6

    Králíka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme koření a víno a přivedeme k varu.

  • 7

    Poté králíka přendáme i s omáčkou do zapékací nádoby a necháme péct 120 minut při 180 °C. Pekáč zakryjeme pečícím papírem.

  • 8

    20 minut před závěrem pečení přidáme k masu oloupaná a nakrojená rajčata.

  • 9

    Maso servírujeme ihned, dokud je dost teplé.

Komentáře k receptu