Skopová kýta přírodní
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Skopová kýta
- 50 g Slanina vepřová
- 500 ml Voda pitná
- 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 40 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Majoránka
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Řeřicha
- 2 špetka Saturejka
- 2 špetka Petržel kudrnka
- 2 špetka Pelyněk obecný
- 2 špetka Yzop
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 38 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 72.6 mg
- Vláknina 1516 mg
- Vitamín A 1516 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso ze skopové kýty bez kosti osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okmínujeme, posypeme bylinkami. Poklademe na maso plátky slaniny, zabalíme do role, ovážeme provázkem a potřeme máslem.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a zabalené maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme i s výpekem do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
-
3
V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu a pečeme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, omáčku dochutíme solí, pepřem a worcesterem.