Glazovaná mrkev s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 264 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 104.5 mg
- Vláknina 9404.8 mg
- Vitamín A 9404.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájenou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, máslo, cukr a rozmělněný česnek vložíme do kastrolu, osolíme a opepříme. Přilijeme tolik studené vody, aby hladina sahala nad mrkev.
-
2
Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 8-10 minut do poloměkka.
-
3
Potom pokličku odstraníme a mrkev vaříme dál do odpaření tekutiny. Mrkev má být zlatavá a potažená sklovitou glazurou. Kastrolem občas potřeseme. Před podáváním posypeme pokrm lístky tymiánu.
-
4
Glazovaná mrkev je vhodnou přílohou k pečenému hovězímu, vepřovému nebo jehněčímu masu a k drůbeži.