Zelné závitky se srnčím masem
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Vepřový bok
- 250 g Srnčí plec
- 250 g Srnčí maso
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 39 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 207.7 mg
- Draslík 645.3 mg
- Vláknina 2392.8 mg
- Vitamín A 2392.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné srnčí maso a bůček vykostíme. Maso poté umeleme se žemlí, přidáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na kostičky, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícháme s vejcem.
-
2
Zelné listy spaříme, žebra naklepeme nebo seřízneme na sílu listu, naplníme připravenou směsí, každý svineme a převážeme nití.
-
3
Závitky naskládáme spolu s kolečky cibule do pekáče, podlijeme vývarem a zvolna pečeme. Měkké závitky vyjmeme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbytkem vývaru, povaříme a dosolíme.