Pappardette s kachním ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Celer řapíkatý
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 5 g Sůl
  • 250 g Kachní maso pečené
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 1 g Hřebíček
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno červené
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 997 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 1231 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 289.2 mg
  • Draslík 627.4 mg
  • Vláknina 10553.2 mg
  • Vitamín A 10553.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těsto tak, že smícháme vejce a mouku. Důkladně propracujeme a necháme asi 30 minut uležet. Zatím na oleji osmažíme stroužek česneku, najemno nasekaný celer, mrkev a cibuli.

  • 2

    Přidáme kachní maso nakrájené na kostičky a houby a podlijeme červeným vínem. Když se víno odpaří, vložíme nasekaná oloupaná rajčata.

  • 3

    Vše ochutíme špetkou soli, bobkovým listem, kuličkami pepře a roztlučeným hřebíčkem. Podlijeme vývarem a vaříme asi 25-30 minut.

  • 4

    Těsto vyválíme a nakrájíme na široké nudle. Poté uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme a přidáme k ragú. Dochutíme nastrouhaným parmezánem, máslem a najemno nasekanými bylinkami. Promícháme a servírujeme.

Komentáře k receptu