Vepřové na medu
Suroviny
- 100 g Cibule perlová
- 200 g Chutney mangové
- 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 550 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 dl Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Ocet Sherry
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Koření pěti vůní
- 6 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1072 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 97.6 mg
- Draslík 464.5 mg
- Vláknina 2555 mg
- Vitamín A 2555 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky 2 x 2 cm velké.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z každé strany dozlatova.
-
3
Očistíme perlovou cibuli. Mraženou polévkovou směs (mrkev, celer, petržel, květák, růžičková kapusta..) propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
-
4
V misce smícháme sherry ocet, med, sójovou omáčku, koření s polovinou hovězího vývaru a směs promícháme s masem. Zeleninu s cibulkou po chvíli doložíme k masu a dusíme za občasného promíchání skoro 20 minut pod pokličkou. Masovou směs podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou nebo solí.
-
5
Z pánve pomocí děrované naběračky vybereme všechno měkké maso i se zeleninou a odložíme ho do mísy. Ve woku do zbylého vývaru přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali v druhé polovině hovězího vývaru a krátce povaříme do zhoustnutí. Pak do zahuštěného vývaru vrátíme maso se zeleninou, promícháme, rozdělíme porce na talíře. Na dochucení ke každé porci podáváme v misce mangové čatní.