Roštěnky s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 691.8 mg
  • Vláknina 6204.5 mg
  • Vitamín A 6204.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky.

  • 2

    Roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a posypeme mletou paprikou. Maso lehce obalíme v mouce a zprudka osmažíme na rozpáleném másle z obou stran. Maso vyjmeme a na zbylém másle prohřejeme dílky pomerančů.

  • 3

    Maso rozdělíme na talíře, obložíme pomeranči, posypeme posekanou petrželkou a kolečky cibule.

Komentáře k receptu