Roštěnky po brněnsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 125.4 mg
  • Vláknina 3102.8 mg
  • Vitamín A 3102.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Na rozpáleném oleji prudce opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Teprve nyní osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.

  • 2

    Na oleji od masa zpěníme cibuli, vrátíme plátky masa, podlijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Dusíme do změknutí. Maso vyndáme, šťávu necháme částečně odpařit, v hrnku s vodou rozmícháme mouku a přilijeme ke šťávě. Přidáme ještě hořčici a povaříme 15 až 20 minut. Vrátíme plátky masa do omáčky, aby se prohřály, a podáváme.

Komentáře k receptu