Vepřové na česneku s chilli a olivami
Suroviny
- 100 g Kompot ananasový
- 100 g Olivy černé
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Šalotka
- 12 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřové maso libové
- 1.5 polévková lžíce Povidla švestková
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 1.5 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 59 g
- Sodík 674 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 336.6 mg
- Vláknina 3292.6 mg
- Vitamín A 3292.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5061.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libové vepřové maso omyjeme a nakrájíme na hranolky 5 cm dlouhé, silné přibližně 2 cm. Pokrájené maso vložíme do mísy.
-
2
Připravíme si marinádu. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky, očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do mísy k masu. Přidáme olej slunečnicový, sůl, pepř, rybí omáčku, Balsamico ocet, sójovou omáčku, kari pastu, švestková povidla a chilli omáčku. Všechny ingredience důkladně s masem promícháme, mísu zakryjeme a dáme do chladničky na hodinu marinovat.
-
3
Nakládané černé olivy a ananasový kompot scedíme.
-
4
Ve woku si rozpálíme olej a marinované maso za stálého míchání restujeme dozlatova 4 minuty. Přimícháme sezamová semínka, olivy s ananasem a pomalu opékáme 7 - 8 minut.
-
5
Pikantní vepřové maso rozdělíme do misek a podáváme.