Vepřové na česneku s chilli a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Kompot ananasový
  • 100 g Olivy černé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Šalotka
  • 12 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 1.5 polévková lžíce Povidla švestková
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1.5 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 336.6 mg
  • Vláknina 3292.6 mg
  • Vitamín A 3292.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5061.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libové vepřové maso omyjeme a nakrájíme na hranolky 5 cm dlouhé, silné přibližně 2 cm. Pokrájené maso vložíme do mísy.

  • 2

    Připravíme si marinádu. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky, očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do mísy k masu. Přidáme olej slunečnicový, sůl, pepř, rybí omáčku, Balsamico ocet, sójovou omáčku, kari pastu, švestková povidla a chilli omáčku. Všechny ingredience důkladně s masem promícháme, mísu zakryjeme a dáme do chladničky na hodinu marinovat.

  • 3

    Nakládané černé olivy a ananasový kompot scedíme.

  • 4

    Ve woku si rozpálíme olej a marinované maso za stálého míchání restujeme dozlatova 4 minuty. Přimícháme sezamová semínka, olivy s ananasem a pomalu opékáme 7 - 8 minut.

  • 5

    Pikantní vepřové maso rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu