Jehněčí se sladkokyselou zeleninou
Suroviny
- 500 g Jehněčí kýta
- 250 g Zelenina nakládaná
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 špetka Rozmarýn sušený
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 4 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 622 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 87.9 mg
- Draslík 507.7 mg
- Vláknina 5625.1 mg
- Vitamín A 5625.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso z kýty omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Nejprve si připravíme marinádu: Do mísy dáme olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor, kardamom, sůl, bílý pepř, chilli a špetku rozmarýnu. Směs koření vymícháme a důkladně promícháme s nakrájeným masem. Maso necháme 30 minut marinovat.
-
3
Ve woku na rozpáleném oleji restujeme pokrájené jehněčí maso 6 minut dozlatova. Potom k masu přidáme nakládanou sladkokyselou zeleninu (mrkev, cibuli, karfiol, okurku, chilli papričky, houby aj.) i s nálevem a dusíme přibližně 4 minuty pod pokličkou. Nakonec přimícháme 3 lžíce sladké smetany, promícháme a porce rozdělíme na talíře.
-
4
Sladkokyselé jehněčí se zeleninou ozdobíme snítkami čerstvého kopru a podáváme.